fore

 Το σχολείο μας, στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων, έλαβε  συμμετοχή σε τουρνουά ρητορικού λόγου στα Αγγλικά στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ στην Τερψιθέα Λάρισας το  οποίο δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, και στο οποίο συμμετείχανε μαθητές της ΣΤ΄ τάξης αλλά και μία μαθήτρια της Ε?, οι οποίοι παρουσίασανε τις ικανότητές τους στο event:

  • ?Oral Interpretation of Literature (Εκφραστική αφήγηση Λογοτεχνικού Κειμένου)

  Γενικότερα, στόχος της δραστηριότητας αυτής ήταν να δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες μαθητές να εργαστούν ομαδικά και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε ζητήματα που απασχολούν την ηλικία τους, σε γενικότερα κοινωνικά θέματα και να αφηγηθούν όμορφες ιστορίες. Επίσης, να καλλιεργήσουν  την κριτική τους σκέψη, να εξοικειωθούν με τις συνθήκες υγιούς και δημοκρατικού διαλόγου και εν τέλει, βέβαια, ασκούμενοι στην ορθή διατύπωση του λόγου τους να βελτιώσουν τη γλωσσική τους επάρκεια στην Αγγλική γλώσσα. Τέλος, δάσκαλοι και γονείς είχαν τη δυνατότητα στη διάρκεια του τουρνουά να απολαύσουν το αποτέλεσμα της προσπάθειας των παιδιών που ήταν υψηλού επιπέδου.

Ενημερωτικά:

H ενασχόληση με τον έντεχνο ρητορικό λόγο, μοιάζει αρχικά να αφορά τη ρητορική δεινότητα των όσων ασχολούνται με αυτήν.Θα ξαφνιαστεί κανείς, όταν διαπιστώσει ότι αφορά, κατά κύριο λόγο, την δεξιότητα της ακρόασης.Η ενεργητική ακρόαση είναι αυτή που τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαχείριση όλων των θεμάτων και τη λήψη κάθε λογής αποφάσεων.Σε δεύτερη ανάγνωση, η προσέγγιση λογής-λογής θεμάτων απ όλους τους τομείς ενδιαφέροντος της ανθρώπινης δραστηριότητας και η ανάλυση, οπλίζει τα παιδιά με κριτική σκέψη που στους δύσκολους καιρούς που ζούμε είναι η πιο σημαντική δεξιότητα επιβίωσης καθώς ,μαθαίνει κανείς να βλέπει ακόμα και τις πιο λεπτές αποχρώσεις στις πτυχές των θεμάτων που πραγματεύεται.Τέλος, η ικανότητα των νέων ανθρώπων να εκφράζονται σφαιρικά και με σαφήνεια πάνω στα θέματα που τους αφορούν, τους δίνει τη δυνατότητα να γίνονται σαφείς και να διοχετεύουν τις ιδέες που γεννιούνται στην εγκεφαλική τους χώρα ,πράγμα που είναι πολύτιμο τόσο στις προσωπικές τους σχέσεις όσο και στον επαγγελματικό στίβο.

Η συμμετοχή των παιδιών στο τουρνουά ρητορικής Speak Lab τα ευχαριστεί καθώς έχουν την ευκαιρία αλληλεπίδρασης και ευγενούς άμιλλας με συνομηλίκους τους, μέσα από την οποία, γεννιούνται φιλίες με υγιείς βάσεις.

Μία μαθήτρια της ομάδας του σχολείου μας, ήταν bilingual-δίγλωσση.

Η ενασχόληση των bilingual μαθητών με τον έντεχνο ρητορικό λόγο τους δίνει τη δυνατότητα να διακριθούν στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας με τρόπο που παιδαγωγικά λειτουργεί πολύ εποικοδομητικά ,δεδομένου ότι μπορούν να φέρουν υψηλές επιδόσεις. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει πολύ θετικά στην αύξηση της  αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης των παιδιών καθως αξιοποιούν τα προσόντα τους και νοιώθουνε την αξία τους.Γι αυτούς τους λόγους ,θα πρέπει να ενθαρρύνονται τόσο οι μαθητές όσο και οι οικογένειες τους ,προκειμένου να ασχοληθούνε με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Θερμά συγχαρητήρια στην υπέροχη ομάδα μας! Μας κάνατε υπερήφανους!

 Η συγχαρητήρια επιστολή, την οποία λάβαμε από τους διοργανωτές, έχει ως εξής..

 

fore8

Λάρισα 21-5-2019

Αγαπητή κυρία Γκιούρη,

Με το πέρας των διήμερων εκδηλώσεων του ομίλου της Αγγλικής Γλώσσας στο σχολείο μας θα θέλαμε ένα σας ευχαριστήσουμε για την απρόσκοπτη  και ουσιαστική συνεργασία μας κατά τη συμμετοχή του σχολείου σας στο Τουρνουά Έντεχνου Ρητορικού Λόγου <<Speak Lab>> που διοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια μας και να σας συγχαρούμε για την υψηλού επιπέδου προετοιμασία  των μαθητών σας , οι οποίοι διακρίθηκαν τόσο για την εξαιρετική τους επίδοση όσο και για το ήθος και το ομαδικό πνεύμα που επέδειξαν καθ? όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Δάσκαλοι και μαθητές του επιπέδου σας τιμούν ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα!

Εν αναμονή της συνεργασίας μας την επόμενη σχολική χρονιά σας ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο σας!

Με εκτίμηση,

Η Διεύθυνση

fore2

fore3

fore4

fore5

fore6

fore7

fore9

fore10

fore11

fore12

fore13

fore14

Δύο από τις φωτογραφίες εδώ, είναι από την παρουσίαση της δουλειάς της ομάδας μας, μπροστά σε συμμαθητές τους,  μία ημέρα πριν το tournament!

ju8

 ju9